wécésfüzet

Idén jelenik meg az új usb

25 gigabájt 70 másodperc alatt – adatmásolás terén a SuperSpeed USB akár tízszeres sebességnövekedést is képes produkálni.

A Nikkei üzleti lapkiadó vállalat technológiai hírportáljának információi szerint még az idén birtokba vehetjük az első szupergyors usb-vel felvértezett pc-ket, írta meg az ITcafé. Az iparág szakembereinek véleményére alapozva a TechOn! magazin úgy számol, 2009 végére kerülhetnek le tajvani pc-gyártók műhelyeiből az első usb 3.0-ás csatolóval készült személyi számítógépek, az átviteli szabvány tömeges elterjedésére azonban 2010 első feléig biztosan várnunk kell.

A SuperSpeed USB, közismertebb nevén az usb 3.0 specifikációjának egy változata már tavaly nyár óta elérhető, a teljes dokumentációt november 17-én mutatta be az USB Implementers Forum a kaliforniai San Joséban megrendezett SuperSpeed USB Developers konferencián, idén májusban pedig egy részletesebb szabványismertetőre is sor került Tokióban.

A SuperSpeed USB 3.0 az ígéretek szerint 4,7–4,8 Gb/s sebességet biztosít majd, és ez tízszerese lenne a jelenleg leginkább elterjedt usb 2.0 480 Mb/s-os maximális képességének. Ez azt jelenti, hogy egy 25 gigabájtos HD-film másolása az USB 1.1-et használva több mint kilenc óra, illetve az USB 2.0-val 14 perc lenne, addig az USB 3.0 mindezt 70 másodperc alatt végezné el. És ezekből az adatokból az is kiderül, hogy bár a tízszeres sebességnövekedés igaz, de a közel 5 Gb/s csak bizonyos körülmények között lehetséges, az átlagos sebesség feltehetően 3 Gb/s körül van – ám ez sem rossz eredmény.

A japán NEC Electronics nagyvállalat már a tömegtermelést készíti elő: a cég úgy tervezi, szeptemberben havi egymillió USB 3.0-ás chipet gyárt le üzemeiben, így 2010-re 26 millió, 2011-re 140 millió, 2012-re pedig már 340 millió pc-be kerülhet az új átviteli szabványból.

endreandras szólj hozzá
Címkék: tudomány endre

A bejegyzés trackback címe:

https://wecesfuzet.blog.hu/api/trackback/id/tr501222254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása