wécésfüzet

UPC: elindult a 120 megás internet

Tegnap Fiber Power néven elindította új generációs kábeles internetszolgáltatását a UPC. Az ország legnagyobb kábeles szolgáltatója az első hazai távközlési társaság, amely itthon 120 Mbps maximális letöltési sebességű szolgáltatást kínál lakossági felhasználóknak. A fejlesztések nyomán az év végéig több mint egymillió háztartás számára válik elérhetővé az ADSL maximumát ötszörösen meghaladó sebességű internetkapcsolat - közölték.

A UPC legutóbbi, áprilisi internetes sebességnövelése már része volt azoknak a fejlesztéseknek, amelyek megalapozták az új generációs internetszolgáltatások bevezetését. A szolgáltató most két nagy sebességű csomagot vezetett be UPC Fiber Power 60 és Fiber Power 120 néven. „Az újabb internetes multimédiás alkalmazások, online zenehallgatás, filmnézés, játékok és más sávszélesség-igényes felhasználások robbanásszerű terjedésének köszönhetően előfizetőink egyre nagyobb otthoni adatátviteli kapacitásra tartanak igényt. A felhasználók tapasztalatai szerint ahhoz, hogy mindezeket teljes értékűen kihasználhassák, megbízható, valóban nagy sebességű internetkapcsolat szüksége” – indokolta a csomagok bevezetését Betzalel Kenigsztein, a UPC Magyarország vezérigazgatója.

A UPC Fiber Power másodpercenként maximálisan 60, illetve 120 megabites letöltési és 6, illetve 10 megabites feltöltési sebességet biztosít, lakossági felhasználók számára. (A szolgáltató által garantált értékek: 20/3 Mbps, illetve 30/4 Mbps). A gyors internetszolgáltatások július 1-jétől Budapesten, Debrecenben, Pécsett, Miskolcon, Nyíregyházán, Szolnokon, Veszprémben, Székesfehérváron, Nagykanizsán és a környező kistelepüléseken elérhetőek, és kezdetben elsősorban a UPC meglévő ügyfelei vehetik igénybe kedvezményesen. További hálózatfejlesztéseknek köszönhetően a UPC Fiber Power az év végéig a UPC csaknem teljes szolgáltatási területén, minden háztartás számára, összesen több mint egymillió otthonban elérhető lesz – ígérik. A 120 megabites csomag havi listaára 16 ezer, a 60 megásé 14 ezer forint, de akciók keretében ennél jóval olcsóbban is megrendelhető lesz majd, új előfizetők számára várhatóan ősztől.

A csomagok bevezetését az EuroDOCSIS 3.0 technológia alkalmazása teszi lehetővé. Ehhez nem szükséges újabb kábelfektetési munkálatokat végezni, a jelenlegi hálózatot nem kell kicserélni. Az új adatátviteli szabvánnyal a jelenleg használt kábeles-üvegszálas (optikai-koaxális) kábelhálózaton is ultragyors, az ADSL maximumánál ötször nagyobb sebességű adatkommunikáció érhető el, függetlenül a vonalszakasznak a műszaki központtól való távolságától. A kábelen nyújtott szolgáltatások nem zavarják egymást, a televíziós és a telefonos szolgáltatás nem vesz el sávszélességet az internetszolgáltatás rovására; a sebesség tehát akkor is biztosítható, ha mellette a lakásban akár egyszerre több készüléken, nagy felbontású HD-adásokat is nézve tévéznek a családtagok.

endreandras szólj hozzá
Címkék: tudomány endre

A bejegyzés trackback címe:

https://wecesfuzet.blog.hu/api/trackback/id/tr181223757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása