wécésfüzet

fejtörő

Van egy folyó, amin át kellene kelnünk kis társainkkal. Adott egy csónak is, amelyben egyszerre csak egy dolgot vihetünk magunkkal a túlpartra. 

A feladat az, hogy átvigyük a kecskét, a káposztát, no meg a farkast is. A probléma ott van, hogy ha magára hagyom a kecskét a káposztával, akkor a káposztának annyi. Hasonlóan a farkas is megeszi a kecskét, ha nem vagyunk ott.

Hogyan vigyük át őket, hogy mind megmaradjanak (egyben)?

...

Egy kicsit megkeverted a végét, Andris, de egyébként a megfejtésed : HELYES!!!!

 

Első körben átviszem a kecskét, majd visszamegyek, és átviszem a farkast (vihetném a káposztát is, a sorrend mindegy). Harmadikként visszahozom a kecskét, és átviszem a káposztái. Végül visszamegyek a kecskéért ‚ és átviszem azt is.

kriszpi 2 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://wecesfuzet.blog.hu/api/trackback/id/tr1001229225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kvazimir 2009.07.06. 10:23:48

átviszem a kecskét, visszajövök.
Átviszem a káposzát, vissza a kecskét.átviszem a farkast, vissza a kecskét.Ismét a kecskét. :)

loisz 2009.07.06. 10:31:08

Még a parton megetetetm a kecskévek a káposztát, a farkassal a kecskét, így csak egy dolgot, a farkast kell átvinni.:)És így végülis mind megmaradnak (háromaz)egyben:)))
süti beállítások módosítása