wécésfüzet

2019: Az új olimpiai stadionban lehet a Madonna-koncert

A Budapestre tervezett Madonna-koncert tizedik évfordulóján biztosra vehető, hogy elhárultak a szervezési akadályok, és biztosított a világsztár magyarországi fellépése – jelentették be a koncert szervezői tegnap. A ma már 61 éves világsztár, aki a napokban jelentette megújabb, minden eddiginél erotikusabb felhangokkal fűszerezett videóklip-albumát, várhatóan tömegeket vonz az őszre elkészülő Olimpiai Stadionba. Bár szexuális kisugárzása némiképp már megkopott, mozgása még mindig a régi, sokkal pörgősebb és dinamikusabb, mint az előtáncosának állítólag felkért Medveczky Ilonáé.

Mint emlékezetes, Madonna eredetileg 2009-ben lépett volna fel Magyarországon. Abban az évben azonban egyetlen koncerthelyszínt sem sikerült találni neki. Kezdetben úgy volt, hogy a Kincsem Park nevű lóversenypályán lép fel, később úgy, hogy a Puskás stadionban – amelynek felújítása a sportminisztérium szerint legkésőbb 2022-ben elkezdődik –, ám mindkét helyen féltették a koncert rajongóitól a füvet. Amikor eldőlt, hogy nyáron nem lehet magyarországi koncert, lehetséges koncerthelyszínként felmerült egyebek mellett az addigra bezárt diósgyőri acélművek nagycsarnoka, a mára múzeummá alakított Nyugati és az anarchoszindikalista csoportok által megszállt Keleti pályaudvar is. A frissen várossá nyilvánított Csanádpalota a várossá avatási ünnepség főszereplőjének hívta a művésznőt, akit azonban eltántorított a fellépéstől, hogy a bezárt helyi termelőszövetkezet ládagyári melléküzemágának kiürült szerelőcsarnokában kellett volna fellépnie.

A koncert időpontját 2010 elején halasztották el bizonytalan időre. A szervezők tárgyaltak a ferihegyi repülőtér üzemeltetőivel, majd a 2010-es évek közepén az addigra csődbe ment Malévval is arról, hogy valamelyik hangárban vagy a reptéren legyen a buli, mondván, ott biztos nem reklamálnának a zaj miatt. Lehetséges helyszínként felmerült a következő években az Ikarus buszgyára, a csődbe ment Lurdy ház parkolója, a szintén becsődölt sármelléki reptér, a bezárt pécs-pogányi reptér, a Sávoly mellett máig épülő Balatonring hatalmas üres területe, de extrém helyszínként még az M7-esen lévő csaknem 2 kilométeres kőröshegyi és az M3-ason elkészült majdnem 4 kilométeres – ellenzéki politikusok szerint a sík talajon indokolatlanul és pazarlóan felépített – vásárosnaményi völgyhíd is felmerült. Legutóbb már a Hortobágyon is megtartották volna a koncertet, de a Sziki Madarakat, Kilenc Lyukat, Szürkemarhákat és Délibábot Védő Független Civil Zöld Fórum ezt megakadályozta.

Az új olimpiai stadion csodálatos épülete megfelelő helyszín lesz a koncertre, megállapodtunk az olimpiai bizottsággal minden apró technikai részletről – mondta a Magyar Madonna Club elnöke, Zoltán Erika. Az egykor sikeres táncdalénekes azt mondta, különösen azért szerencsés ez a helyszínválasztás, mert a stadion még nem készült el teljesen, így nem kell félteni sem a gyepszőnyeget, sem az atlétikai pálya létesítményeit. Ráadásul a létesítmény egyébként is kihasználatlanul áll, hiszen a 2020-as után a 2024-es és a 2028-as olimpiai megrendezésére benyújtott pályázatunk is sikertelen volt.

forrás: index.hu

Malp szólj hozzá
Címkék: írás

A bejegyzés trackback címe:

https://wecesfuzet.blog.hu/api/trackback/id/tr221280917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása