wécésfüzet

beteg egy betegség..

Egy ausztrál, három gyermekes apa 25 éve „gyűlölt” jobb lábát 6 órán át száraz jeges vödörbe tartotta, így a sydney-i kórház sebészei kénytelenek voltak térdtől lefelé amputálni azt.
 
„Utálok állandóan hazudni, és csak azt akarom, hogy az emberek elhiggyék, nem vagyok őrült.” – közölte David Openshaw (29) első televíziós interjújában.
Openshaw szerint egy ritka neurológiai betegségben szenved, amelyet a testi integritás identitászavarának (Body Integrity Identity Disorder, BIID) neveznek. Erre a kórképre az jellemző, hogy az ebben szenvedők leküzdhetetlen vágyat éreznek egy végtag elvesztésére vagy a paraplégiára (deréktól lefelé való lebénulásra).
Más BIID-ben szenvedők már alkalmazták a száraz jeges technikát a kórházi amputáció eléréséhez. Ismeretlen számban végeznek öncsonkítást, vagy keresnek fel olyan sebészt, aki illegálisan elvégzi számukra az áhított műtétet. Noha világszerte ezrek vélik úgy, hogy BIID-ben szenvednek, számos pszichológus nem ismeri el a kórkép létezését. Csupán egyetlen orvos van, aki beleegyezik a BIID-ben szenvedők amputációjába.
2000-ben Robert Smith skót sebész több amputációt is elvégzett a Falkirk and District Kórházban, mielőtt elrendelték a leállítását. Avval érvelt, hogy páciensei öngyilkosságot követtek volna el, ha nem végzi el az amputációt.
„Éveken át folyamatosan képzelegtem, és akkor egyszeriben nincs már ott többé.” – közölte Openshaw a televíziós interjúban. „Kellett egy kevés idő, mire megszoktam.”
Opensaw, aki mankóval közlekedik, bevallotta, hogy négyéves kora óta vannak vegyes érzelmei a jobb lábával kapcsolatban. Mikor megtudta, hogy létezik a BIID szindróma, „abszolút gyönyörűséget” érzett.
Mint mások, akik sikeresen amputálták saját végtagjukat, Openshaw a kritikákat avval tompította, hogy kijelentette, lábát baleset következtében veszítette el. Ragaszkodott ahhoz, hogy egyedül a jobb lába zavarta őt, és nem érez vágyat több végtag elveszítésére. Nem bánta meg, hogy mankók használatára kényszerül.
A BIID, mint kórkép elismeréséért kampányoló Sean O’Connor amerikai lakos, aki önként használ tolószéket, azt fontolgatja, hogyan válhat végleg tolószékessé. „Egyedül a műtét segíthet rajtam.” – közölte. „A pszichoterápia nem működik. A pszichiátria nem segít. A gyógyszerek hatástalanok.”

 

forrás: cogito.blo.hu

Schwarz:) 2 hozzászólás
Címkék: írás qp

A bejegyzés trackback címe:

https://wecesfuzet.blog.hu/api/trackback/id/tr191350872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Su Larsen (törölt) · http://sularsen.com 2009.08.31. 15:40:29

Még mindig jobb hogy ezt a megoldást választotta mint, hogy vonat alá feküdjön. Ha jól emlékszem a Kés alatt-ban is volt egy epizód amikor egy ember leszerette volna vágatni a lábait. Nem emlékszem pontosan mi lett a vége, de ha jól emlékszem meghalt a muki.

Malp 2009.08.31. 15:49:30

Petike, te is aztán szívderítő témával térsz vissza:P
Egyébként erről láttam már egyszer egy filmet, úgy drótoztam vissza az állam, hogy ilyen van egyáltalán. Benn is volt ez a csóka aki tolószékben él, mert béna szeretne lenni, meg egy másik, aki állandóan levágja egy ujját, mer úgy érzi...
Istenem, de nagy az állatkerted!
süti beállítások módosítása