wécésfüzet

COLA

Az új ital, bár a kezdetekben 100%-ban természetes alapanyagokból állt, mesterséges -laboratóriumi úton készült.

A Coca Cola 1884-ben alkoholos italként kezdte pályafutását, az azóta világhírűvé vált John Pemberton borból és kokainból állította elő a CocaWine- t. Csakhogy Atlantában alkoholtilalmat vezettek be, ezért ki kellett kísérletezni egy alkoholmentes változatot. Az 1886- tól gyógyszertárakban terjesztett (már szénsavas) kóla eredeti receptjében kokalevél kivonatot és kóladiót (koffeintartalom miatt) tartlamzott. A kokain tartalom 1904- ben tünt el az italból, innentől már narkotikum mentes kokaleveleket használtak az italhoz.
Az alkohol és kokainmentes kóla a kezdetektől, már több mint 100 éve a jeges tea és -kávé legfontosabb riválisa a nyári időszakban.

Coca Cola Blak
(kávés ízesítésű szénsavas üditőital)
Az italt először Franciaországban mutatták be a nagy közönségnek de közvetlenül utána, 2006 közepétől már megjelent az USA és Kanada üzleteinek polcain is. Az Európai bevezetés jóval nagyobb sikerrel járt a tengeren túlinál, az Egyesült Államokban 2007 augusztusában be is jelentették, hogy a Blak forgalmazását leállítják.
Az európai piacra, a franciáknál gyártott Blak az utóbbi években megjelent a Cseh Köztársaságban, Litvániában, Szlovéniában.
Fogyasztói tesztek alapján ez a verzió sokkal kávésabb és kevésbé édes mint az amerikai. Koffeintartalmát tekintve a Blak kétszer olyan "erős" mint a klasszikus coke.
Információink szerint a Magyarországi forgalmazás nem várható.

A Pepsi cég is sokat kísérletezik a kóla ízesítésekkel. Különböző piacokon az utóbbi években bevezetett különleges ízek között természetesen megtalálható a kávés is. A  Pepsi Kona fantázia nevű italt csak az USA keleti partján dobták piacra. A Kona név a híres Hawaii termőterületre utal.
Érdekességek a palettáról:

-pepsi white (joghurt íz- Japán)

-pepsi twist mojito (citrom és menta íz- Olaszország)

-pepsi ice cucumber (uborka íz- Japán)

-pepsi christmas (fahéj, mogyoró ls kakaóíz- U.S.A., Kanada)

kriszpi szólj hozzá
Címkék: kép krisz írás

A bejegyzés trackback címe:

https://wecesfuzet.blog.hu/api/trackback/id/tr351359488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása