wécésfüzet

Ajánló - Commandos: Behinde Enemy Lines

Tudom, ez a játék nem egy mai darab konkrétan már 11 éves, de talán még mindig az egyik legjobb játék, amivel valaha is játszottam. A Commandos a spanyol Pyro Studio alkotása, és összesen négy rész készült belőle. Az első három igazán nagy sikereket értek el, míg a negyedik elég ótvaros bukta lett köszönhetően annak, hogy szakítva a hagyományokkal stratégia helyett fps nézetbe ültették át az egész játékot, s ezzel megölték hangulatát.

A gamma a második világháború időszakában játszódik, és hat kommandósunkkal kell a német vonalak mögött különböző szabotázs akciókat véghezvinnünk. Mindegyik emberünk másban profi ezért csak úgy tudunk megoldani egy küldetést, ha okosan sakkozunk velük.

A csapat feje Green Beret a keményarc. Hordókat cipelhetünk vele, elrejthetjük az árulkodó hullákat, valamit csáklyájával képes megmászni nagyobb falakat is. Marine a tengerész. Felfújható csónakjával tudja szállítani a csapat többi tagját, illetve búvárként a víz alatt könnyen az ellenség háta mögé kerülhetünk vele. Driver a sofőr nevéből is adódóan csak neki van jogsija, de nem csak teherautóra, hanem tankra is, valamint ért a gépfegyverekhez és a gyógyításhoz is. Sniper a csendes gyilkos. Távcsöves puskájával messziről is likvidálhatjuk az ellent, valamint ő is járt elsősegély tanfolyamra ezért be tudja kötözni szanaszét lőtt társait. Sapper aki nem fél attól, hogy behugyozik ha sokat nézi a tűzet, ezért ő lett a mi bombaszakértőnk. Egyéb aberrált tulajdonsága még az, hogy szeret medvecsapdákat elhelyezni a fritz őrjárat útvonalán, majd az erdő sűrűjéből végignézni, ahogy az szépen amputálja a derék Jürgen lábát. Spy a kémünk német egyenruhát öltve eltereli az ellenség figyelmét, illetve méreginjekciójával csendesen szedi áldozatait.

Összesen húsz küldetés vár ránk, feladataink pedig többnyire kimerülnek a likvidált ezt, robbantsd fel azt, menekülj el kategóriákban. De nem is ettől lett zseniális a cucc, hanem a kivitelezéstől és a hangulattól. Mindegyik pálya precízen ki van dolgozva, és nem egyszer fordul elő az, hogy több emberünk munkáját is össze kell hangolni annak érdekében, hogy sikeresen megoldjunk egy feladatot. Ez a játék még a régi szép időkből való, amikor egy pálya megoldása felett akár több napot is eltölt az ember. Úgyhogy akinek esetleg kimaradt, vagy nem de nosztalgiázna feltétlen szerezze be (mert be lehetJ) és üljön neki újra.

10 / 10 

Gépigény: Na az nincs neki

 Izelítőnek a harmadik pálya:

veghzol szólj hozzá

A bejegyzés trackback címe:

https://wecesfuzet.blog.hu/api/trackback/id/tr101363928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása