wécésfüzet

Fecskeház háromszázmillióból (én az MR2-n hallottam)

Harminc fiatal pár lelt otthonra Kaposvár most elkészült fecskeházában. Az önkormányzati bérház 300 millió forintból épült, és pénteken adták át a Fő utcán.

1998. és 2002. között volt lehetősége valamennyi magyarországi településnek önkormányzati bérlakásokat építeni központi támogatással – mondta az új kaposvári fecskeház avatásán Szita Károly polgármester. – Azt követően aztán megszűnt a Széchenyi Terv, s ezzel az önkormányzati bérlakásépítés is hazánkban. Kaposvár tehát kakukktojás azzal, hogy 2009-ben bérlakásokat építtetett, hiszen rajtunk kívül csupán egyetlen budapesti kerület érezte fontosnak, hogy önkormányzati bérleményekre költsön – tette hozzá Szita Károly.


Kaposvár tehát háromszázmillió forintból, mindössze tíz hónap alatt 30 lakásos fecskeházat építtetett. A bérlakások olyan önálló ingatlannal nem rendelkező, 35 év alatti fiataloknak nyújtanak segítséget, akik lakáscélú előtakarékosságot vállalnak, és 5 év után saját erőből kívánják megoldania lakhatásukat. Ezen kívül főiskola vagy egyetem nappali tagozatán tanuló házas hallgatók elhelyezésére szolgál a ház.

A harminc lakásra összesen negyvennégyen pályáztak – tette hozzá a Szita Károly –, a párok többsége eddig albérletben vagy szülőknél lakott, ám akadnak, akik a nővérszállóról költöznek a fecskeházba. – A város azzal szeretne segíteni a fiataloknak, hogy ne kelljen nekik magas albérleti díjat fizetniük, hanem az alacsonyabb összegű lakbér mellett tudjanak takarékoskodni – hangsúlyozta Szita Károly. – Ezen kívül öröm ezekben az időkben az is, hogy a bérlakásépítés kaposváriaknak adott munkát.

ITT LAKTOK TI IS!!!! :D:D:D:D

endreandras 3 hozzászólás
Címkék: endre

A bejegyzés trackback címe:

https://wecesfuzet.blog.hu/api/trackback/id/tr401439342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Malp 2009.10.10. 08:02:27

hát igen, köll a szavazat a mi szitabondkárolyunknak, mer tudja ő is, mást nagyon nem tett le az asztalra, azt majd ezt fel lehet hozni minden kampánybeszédében

veghzol 2009.10.10. 09:22:57

Mindig választások előtt egy évvel kezdenek megcsinálni mindent. Így van ez már nagyon régóta Laposváron

endreandras 2009.10.10. 09:42:05

legalább laposváron csinál valamit. itt semmi a hülye kecske fejű barom, mert őt anélkül is megválasztja a sok csökött agyú h csinálna valamit.
süti beállítások módosítása