wécésfüzet

Ezek jönnek a Sláger és Danubius helyére

A Sláger helyén indul:

Az EST Media Group (EMG) és a radiocafé alkotta FM1 Konzorcium az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) döntése szerint elnyerte az ország 81 százalékát lefedő (nagyobbik) országos rádiós frekvenciát. „Egy országos zenei rádió működtetését kezdhetjük meg 2009. november 19.-től, a NEO FM elindításával, ahogyan azt a pályázatban is vállaltuk”- erősítette meg Kádár Tamás, az EMG ügyvezetője.

Az országos zenei rádió működtetése kapcsán kitűzött cél a nívós zenei tartalom mellett a kulturális és igényes műsorszolgáltatás, és az üzletileg is rentábilis működés biztosítása.

Nyitottak vagyunk az újszerű megközelítésekre

Az EMG korábbi tapasztalata bebizonyította, hogy a magyarországi médiafogyasztók nyitottak az újszerű megközelítésekre, formátumokra, a szokásostól eltérő megjelenési formákra. A paradigmaváltást felvállaló országos rádió egy tartalmasabb, izgalmasabb és „emberközelibb” formátumban működhet november 19.-étől.

Az FM1 programtervében vállalta, hogy az országos rádió első adásnapjától kezdve a magyar zene aránya legalább 35 százalékos lesz, továbbá hogy a hallgatói érdeklődést is kielégítő, színvonalas közszolgálati műsorszámok aránya eléri a 30 százalékot. Egy országos kereskedelmi rádió hatékonyan egészíti ki az EMG ismert brandekkel rendelkező média-portfólióját, a sales-house modellre épülő értékesítési struktúra pedig már most is sikeresen működik a társaságnál.

„Nagy öröm és lehetőség számunkra, hogy a pályázaton két magyar tulajdonban álló vállalkozás kapta a legmagasabb pontszámokat.”- emelte ki Kádár Tamás

Danubius helyén:

A másik rádióról, a jelenleg még a Danubius által használt, országosan 63 százalékos lefedettségű frekvencián november közepén induló csatornáról még kevesebbet tudni. A nyertes Advenio állítólag a Klassz Rádió nevet adja az új csatornának, a cég már lefoglalta a klasszradio.hu címet, ahol azonban még nincs semmi tartalom.

Úgy tudjuk, a Klassz Rádió inkább a hetvenes-nyolcvanas évek zenei világából merít, ezen az adón is 35 százalék lesz minimum a magyar zene aránya. A pályázat alapján a Klassz heti 100 percet, de legalább a műsoridő 1,33 százalékát szánja kulturális műsorokra, illetve civil magazinműsorokra.

Az FM1 egyébként aláírt egy nyilatkozatot, hogy ha az ORTT kéri, lemond budapesti frekvenciájáról, de a konzorcium arra számít, hogy erre nem kerül sor. A másik nyertes, a Lánchíd Rádióval egy cégcsoportba tartozó Advenio a pályázati kiírás ellenére nem adott le ilyen nyilatkozatot.

endreandras szólj hozzá
Címkék: endre

A bejegyzés trackback címe:

https://wecesfuzet.blog.hu/api/trackback/id/tr261484045

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nehéz a boldogságtól búcsút venni 2009.10.30. 13:02:27

Van itt bőven hörgés, és szerintem lesz is amíg a pártok döntenek olyan kérdésekről is, mint a rádiófrekvenciák kiosztása. Mi is megmondtuk a magunkét, de szerintem nem szabad sokat foglalkozni ezzel. Ebben országban nincs akarat és szándék, hogy ez me...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása