wécésfüzet

Idegen Kiejtés Szindróma


45 percig feküdt eszméletlenül karambolja után egy cseh motoros, majd mikor magához tért, tökeletesen, akcentus nélkül beszélt angolul.
A 18 éves Matej Kus (a képen) korábban alig beszélt néhány szót angol nyelven. Egy versenyre érkezett Angliába, de a futamon összeütközött egy másik motorossal, és esés közben alaposan megütötte a fejét. A háromnegyed órás eszméletlen állapot után egyszer csak felült ágyában és tökéletes angolsággal érdeklődött arról, hogy hol van és mi történt vele. Az orvosok szerint úgy beszélt akár egy londoni tévébemondó. Az emlékezetkiesés 48 óráig tartott, majd ahogy Matej fokozatosan visszanyerte emlékezetét, angol tudása azzal arányosan fakult. A motoros elmondta az újságíróknak, hogy most már biztos, hogy megtanulja a nyelvet, nem vár a következő fejbekólintásra. Az orvosok szerint Matej egy nagyon ritka kórban szenvedett két napig: az úgynevezett Idegen Kiejtés Szindróma akkor fejlődik ki, ha valaki azon a ponton sérül meg a fején, ami közel van a beszédközponthoz.

kriszpi szólj hozzá
Címkék: krisz írás

A bejegyzés trackback címe:

https://wecesfuzet.blog.hu/api/trackback/id/tr901536048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása