wécésfüzet

Na ezt kapjátok ki!!!!

Fantasztikus magyar siker a Deca Ironman viadalon


A triatlon történetében először magyar sportoló diadalmaskodott a Deca Ironman versenyen Monterrey városában, Mexikóban.

Szőnyi Ferenc az első helyen ért célba a tízszeres Ironman távon, ezzel hazai világbajnokot avatott a sportág. A Nemzetközi Ultratriatlon-szövetség által szervezett verseny 38 km!!!! úszásból, 1800 km!!!!! kerékpározásból és 422 km!!! futásból állt, a verseny távját Szőnyi Ferenc 114 óra 59 perc!!!! alatt teljesítette, amely egyben világrekord is: 10 órával jobb, mint a francia Pascal Jolly 2006-os eredménye, és az övé a „legtöbb napi első helyezett” cím is.

A Deca Ironman triatlon jelenleg a világ legnehezebben teljesíthető állóképességi viadala. Szőnyinek nem ez az első ilyen versenye, tavaly harmadik lett ugyanezen a mexikói megméretésen, és emellett ő tartja a 24 órás és az 1000 km-es kerékpározás hazai rekordját is.
 

Kvazimir szólj hozzá
Címkék: andris

A bejegyzés trackback címe:

https://wecesfuzet.blog.hu/api/trackback/id/tr681537740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása