wécésfüzet

A világ legnagyobb LED-projektje

Az Abu Dhabi-ban, november 3-án átadott YAS Hotel jelenleg a világ talán legnagyobb LED techológiával kapcsolatos beruházása. (Egész pontosan a legnagyobb LED-projekt, amely RDM (Remote Device Management) vezérléssel működik.) Az épület felett/körül "lebegő" háló több mint 5300, gyémánt alakú, acél panelből áll, melyekhez (nyilván darabonként) közel 5000 LED tartozik. A hotel vonzerejét nem csupán a fények adják: gyakorlatilag az épület alatt halad át az idén felavatott Forma 1-es versenypálya, a Ferrari "vidámparkja", és persze a tenger...

Jobb reklám nem is igen kell egy új hotel számára. A "lábai alatt" zajló verseny közel 600 milló nézőt vonzott a képernyők elé világszerte, ez azért elég komoly elérés. Az 500 szobás, 85 ezer négyzetméteres, 12 emeletes komplexum nagyjából két év alatt készült el. A megvalósítás igazi nemzetközi koprodukció, a New York-i, fénytervező Arup Lighting a német e:cue lighting control-lal dolgozott össze a látvány kidolgozásában. Az épületet az Asymptote Architecture tervezte, a kivitelezést pedig az Aldar Properties PJSC jegyzi.

 

kriszpi 1 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://wecesfuzet.blog.hu/api/trackback/id/tr781573033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kriszpi 2009.12.04. 09:09:05

érdemes megnézni a hotel honlapját. elég fjúcsör! nekem túl rideg, úgyhogy most nem oda megyünk hétvégére
süti beállítások módosítása