wécésfüzet

Egy kis politika

Találtam két oldalt ami lehet érdekel titeket

Az elsőn 48 darab kérdést tettek fel kicsi hazánk politikai szereplőinek amire mi is válaszolhatunk és ezek alapján rangsorolja, hogy melyik párt programja illik a legjobban nézeteinkhez: (kommentbe, hogy kinek mi lett ha gondoljátok)

www.magyarorszagvalaszt.hu/

A második egy civil kezdeményezés melynek célja, hogy a kampályidőszak alatt vizsgálja a pártok programját és annak kivitelezhetőségét.

mitigernek.hu/

veghzol 16 hozzászólás
Címkék: írás zoli

A bejegyzés trackback címe:

https://wecesfuzet.blog.hu/api/trackback/id/tr711732751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

veghzol 2010.02.05. 21:20:52

nekem az jött ki h szdsz,mdf,mszp,jobbiklol,fidesz,lmp

Malp 2010.02.06. 03:27:19

szdsz,mdf,mszp,fidesz, jobbik, lmp

ezt megcsináltatom apámmal is mert kíváncsi vagyok hogy az agymosott fideszes fejével mi jön ki:P

kriszpi 2010.02.06. 08:55:20

fidesz, szdsz, jobbik, mszp, lmp, mdf, ez a teszt egy baromság

veghzol 2010.02.06. 08:57:32

szdsz jobbik kicsi tudathasadás játszik:)

veghzol 2010.02.06. 08:58:05

szdsz jobbik kicsi tudathasadás játszik:)

endreandras 2010.02.06. 09:32:08

@Malp: "'agymosott" lol. azért neked is eléggé kimosták a fejedet az előző ciklus előtt. vagy t még mindig vörösre festenéd a szobádat? :D

veghzol 2010.02.06. 09:38:37

na nyista szájkarate... csak érdekességként raktam fel, hogy kiderüljön, hogy az amivel a válaszaitok nagyobb részt megegyeznek az tényleg az is amire szavasztok... nem mondom azt, hogy ez egy 100%os valami, de mint írtam úgy rangsorolja a pártokat ahogy a válaszaitok megegyeznek....(jah és ez most nem Bandinak szól hanem úgy állesz)

Kvazimir 2010.02.06. 09:56:06

Nekem: LMP, Jobbik, Fidesz, MDF, MSZP, SZDSZ. Micsoda változás 4 év alatt....

endreandras 2010.02.06. 09:58:04

ez bazz: Csökkenteni kell Magyarország szerepvállalását a külföldi katonai akciókban. .... hát mert gecire ránk számítanak :D Pontosan olyan katonák kellenek nekik a külföldi bevetéseken akikre a bizti őrök vigyáznak nehogy elrabolják őket . lol

endreandras 2010.02.06. 10:03:21

fidesz, jobbik, mdf (nem tudom ez h lehet), lmp, szdsz, mszp Robi megmutathatod faternak szerintem neki is valami hasonló jön majd ki. Mondjuk nekem sem ez az első helyezett...

loisz 2010.02.06. 10:26:38

LMP,Fidesz, MDF,MSZP, Jobbik, SZDSZ

veghzol 2010.02.06. 10:57:33

Nikit is kényszerítettem, hogy töltse ki ezt a szart: szdsz fidesz mdf jobbik (nem is kevéssel) mszp lmp

Malp 2010.02.06. 12:01:13

Az a baj, hogy Ti szentül meg vagytok győződve, hogy most majd el jő a kánaán és a fidesz egy csapásra rendet tesz az országban. Pedig ez sajnos nem ilyen egyszerű és nem is így lesz. Azok a problémák, amik felszínre kerültek az mszp 8 éve alatt, szerintem nem elsősorban az mszp hibája. Jó jó loptak, csaltak, hazudtak, tény, aláírom. Valóban a nagy része csak azért ült ott, hogy a legrövidebb idő alatt a legvastagabbra hizlalja a vagyonát. De az, hogy bármi baj van, egyből oda vezetjük le a hiba forrását, nem. A gond szerintem az, hogy ez az ország kibaszottul, hogy mondjam...félre lett nevelve ebben 20 évében, mint egy problémás fiatalember. És ez teljesen független pártoktól, ill dehogy az. Mindenki ott baszarintja át az államos és a másikat ahol tudja. A bérek alacsonyak és ennek szerintem az az oka is nagy rész a mentalitásban van. Kurvára nem terhelné meg, most csak mondok egy példát, pl a Mikiéket, ha a bútorgyárukban a melósoknak 1,5ször annyi pénzt adnának. Itt mindenki 1 év alatt akar meggazdagodni, de azt leszarja, hogy a másik éhen veszik. A vagyon adó ebben a formában tényleg egy faszság, de azt mindenki beláthatja, hogy lenne értelme, ha a sok gazdag minimálbéres fizetéséből nem jön be az optimális pénzmag, valamivel be kell szedni.
Sajnos itthon kénytelen vagyok a hírtvt és az echo tvt meglehetősen koncentráltan kapni, és ami ott megy, azt tényleg agymosásnak kell nevezni. Igazából azt hallani folyamatosan, amiről a viktor beszélt tegnap, azaz semmiről.
Ha van valami felé egy apróbb hajlandóságod már, és azt hallod a nap 24 órájában, hogy ez azért rossz, emez pedig azért mert csak lopnak, kialakul benned egy olyas fajta világkép, amiben a párt a szent és sérthetetlen. Ekkor gondolok az agymosott gondolkodásra. És a legszebb, hogy pár hónapja már azt kezdték a fejükbe sulykolni, hogy mivel az elmúlt 8 évben mindent elloptak ami mozgott, most négy évig még nem várhatnak csodát. Nekem a fidesz elmúlt négy éves politikájáról a bűnbak keresés jut eszembe, az hogy azok a bajok, amik az embereket érik csak és kizárólag az mszp és gyurcsány hibái. Van kit utálni, van kire kenni mindet. Nem tudom, nekem ez a hozzáállás kicsit ismerős az előző század 30as, 40es éveiből, eme lenti fickó "programjából".
A bajnait is szét szedik, hogy ő is maga az ördög(pedig az a petike:), de ha objektíven nézzük, ez a kormányzat sokat tett le. És ezt nem én mondom, hanem pl tesóm, aki angol gazdasági újságokat olvas és mondta hogy őket hozták fel példának a helyes válság kezelésre. Erre viktor: az imf hitellel nyomorba döntik az országot! De azt persze nem mondják, hogy 98 és 2002 között a fidesz hívta le a legtöbb imf hitelt, csak ezt ugye a hírtvn nem szabad hangoztatni.
De jó, ahogy Andris is mondta, ha ekkora a pofájuk, csinálják meg. Sajnos nem most és nem is négy év múlva fog kiderülni, ha jól cselekednek, hanem ez évtizedekben mérhető.
Akkor majd kiderül, hogy gennyestus vagy redvásszendvics volt e a jobb választás.

endreandras 2010.02.06. 13:17:43

érdekes de egyetlen időszakban csökkent, még egyszer hangsúlyozom csökkent az állam tartozása, az pedig 98 és 2002 között volt. az egyetlen olyan ciklus volt aminek a végén az állam kasszájában maradt lóvé. az elmúlt 20 évet pedig rá akarjátok húzni egy olyan pártra aki ebből az időszakból 4-et tudhatott magáénak? és mi van a maradék 16-al? mi van a beszéddel? én egy szóval nem mondom, hogy fideszes vagyok, de azt nekem ne mondja senki hogy ugyanannyira tehet az a kormány a mostani helyzetről mint a szocik.
nem kell angliába menni ahhoz, hogy olyan újságot olvass ahol bajnaiékat dícsérik.

SZERINTEM ITT SENKI NEM HISZI AZT H EGYIK NAPRÓL A MÁSIKRA FASZA LESZ, DE ILYEN EMBEREK AKIK ELBASZTAK MINDENT IGENIS TAKARODJANAK A P*CSÁBA!!!!!!

Levy 2010.02.06. 19:26:44

elfajult egy picit ez a politika dolog, úgy érzem. Én nem csinálom meg a tesztet, nem hiszem, hogy releváns adatot hozna ki, ugyanis én utálom az összeset. Viktor mindig a haragra épít, de ő is tehetetlen és populista utópiával akarja saját egoját hízlalni,Feri elkúrta (nem kicsit, nagyon), Mesterházy még gyerek ehhez, a kisebb pártok meg gyengék ahhoz, hogy labdába rúgjanak, szinténe mesébe illő ígéretekkel. Megváltást egyik sem hozott soha, és amíg ezek vannak a parlamentben, addig nem is lesz e tekintetben változás. Bajnait tisztelem, hogy nekiállt a gazdaságot helyrepofozni, de ő sem bírta volna sokáig, és ebben az ország is bőven hibás, nem csak az ellenzék vagy akár a saját elb*szott pártja. Úgyis tudjuk mindnyájan, hogy bárki kerül hatalomra, az egymás fikázása nem visz előre semmit. Mert ha netán lenne egy-két hasznos megmozdulás - amire volt is példa balos és jobbos oldalon is egyaránt - a mindenkori ellenzék úgyis csak akadályokat fog gördíteni a másik törekvései felé. El van cseszve az egész :(

veghzol 2010.02.06. 20:10:14

Ezért gondolom úgy habár nem szeretem a jobb oldal agresszív politikai hozzáállását, hogy itt változásra csak akkor van esély ha most a fidesz kétharmados többségbe kerül. Úgyhogy tőlem lehet akármelyik a placcon szét is lophatja magát de el kéne kezdeni helyrerakni az országot különben megyünk a levesbe....
süti beállítások módosítása