wécésfüzet

Gyorsan mozgó hidegfront teszi tönkre a hétvégét

Egyelőre vége a szép időnek, néhány fokkal visszaesik a hőmérséklet, szél és eső lesz.

Nem érdemes szabadtéri programot szervezni szombatra, ugyanis hazánkban a hétvége időjárását egy hosszan elnyúló, hullámzó frontrendszer alakítja majd, melynek hatására többfelé számíthatunk csapadékra eső, záporok, helyenként akár zivatarok formájában is, írja Kurunczi Rita, az időkép.hu [1] meteorológusa.

A gyorsan mozgó hidegfront szombaton éjjel éri el hazánk nyugati-északnyugati felét, így a napsütéses péntek után szombaton reggel többfelé ébredhetünk borult égboltra. A front átvonultával erőteljes szélfordulásra, helyenként megerősödő északnyugati légmozgásra van kilátás. Néhány fokkal visszaesik a hőmérséklet, szombaton 12-17, vasárnap 11-15 fokra számíthatunk. Minden bajunk lesz A frontérzékenyek erős hidegfronti hatásra készülhetnek: a reumatikus panaszok erősödnek, a gyomorfekélyes betegek állapota romlik, a görcsös hasi panaszok is ilyenkor újulnak ki leginkább, gyakoribbá válnak a szívkoszorúér-meszesedés okozta fájdalmak. Ebben az időjárási helyzetben a koraszülések száma is megugrik. Az asztmatikus betegséggel élők állapota szintén rosszabbodik, jobban fulladnak, számol be a biztató kilátásokról Kurunczi Rita. A jövő hét első felében változóan felhős-napos, enyhe időre számíthatunk, majd várhatóan a hét közepén újra hidegfront éri el térségünket, így újra csapadékosabbra fordul majd időjárásunk.

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add az iWiW-hez

endreandras szólj hozzá
Címkék: endre

A bejegyzés trackback címe:

https://wecesfuzet.blog.hu/api/trackback/id/tr651870567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása