wécésfüzet

Az internet vége a láthatáron

Az utóbbi tíz évben az internet az emberiség történelmében semmi máshoz nem fogható jelenséggé vált. A nyomában zajlott médiaforradalom törpévé zsugorította a könyvnyomatás vagy a televízió felfedezésének jelentősége. És mégis... Közeledik a megszűnése.

A számítógépes hálózat, mint olyan, biztosan nem szűnik meg, mivel ezzel a civilizáció elvágná maga alatt a gallyat, amin ül. Nagyon valószínű azonban, hogy megváltozik a formája, tehát az internet olyan formában, ahogyan manapság létezik, valóban megszűnhet. A japán kormány ugyanis bejelentette, hogy szakértői dolgoznak egy teljesen új hálózaton. Tehát nem az internet javításán, hanem annak helyettesítésén. A posztinternet nevű hálózat beindítását 2020-ra tervezik.

kriszpi szólj hozzá

A bejegyzés trackback címe:

https://wecesfuzet.blog.hu/api/trackback/id/tr291971736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása