wécésfüzet

Bucirecept

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 1 tojássárgája
  • 4 evőkanál étolaj
  • 2,5 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csapott teáskanál só
  • szezámmag

Elkészítés:

A tejet meglangyosítjuk. Kiveszünk belőle egy deciliternyit, és ebbe beleteszünk 1 evőkanál cukrot, felfuttatjuk az élesztőt benne. A tojássárgáját a maradék cukorral habosra keverjük. Beletesszük a sót, az olajat, a lisztet, majd ráöntjük az élesztőt, és alaposan kidolgozzuk. Letakarjuk, és meleg helyen duplájára kelesztjük.

Ekkor visszadagasztjuk, és újra hagyjuk, hogy megkeljen (10-15 perc). Ekkor deszkára borítjuk, lazán átgyúrjuk, és 8 egyenlő darabra osztjuk. Kezünkkel gömbalakúra formázzuk, és tepsibe tesszük. (Úgy is lehet, ha nincs kedvünk vele így bajlódni, hogy kinyújtjuk kb. olyan vastagságúra mintha fánkot készítenénk, és kiszaggatjuk fánkszaggatóval.) Tepsibe tesszük, a tepsit nem kell kikenni semmivel.

A bucik tetejét megkenjük felvert tojással, és meghintjük szezámmaggal. Fél órát pihentetjük, majd 180 fokos sütőben megsütjük.

veghzol 2 hozzászólás
Címkék: írás zoli

A bejegyzés trackback címe:

https://wecesfuzet.blog.hu/api/trackback/id/tr422042305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

endreandras 2010.05.31. 08:19:23

Pizzatészta! Pizzatészta! Pizzatészta! Pizzatészta! Pizzatészta! Pizzatészta! Pizzatészta! Pizzatészta! Pizzatészta! Pizzatészta! Pizzatészta! Pizzatészta! Pizzatészta! Pizzatészta! Pizzatészta! Pizzatészta! Pizzatészta! Pizzatészta! Pizzatészta! Pizzatészta! Pizzatészta! Pizzatészta! Pizzatészta! Pizzatészta! Pizzatészta! Pizzatészta! Pizzatészta! Pizzatészta! Pizzatészta! Pizzatészta! Pizzatészta! Pizzatészta! Pizzatészta! Pizzatészta! Pizzatészta! Pizzatészta! Pizzatészta! Pizzatészta! Pizzatészta! Pizzatészta! Pizzatészta! Pizzatészta! Pizzatészta! Pizzatészta! Pizzatészta! Pizzatészta! Pizzatészta! Pizzatészta! Pizzatészta! Pizzatészta! Pizzatészta! Pizzatészta! Pizzatészta! Pizzatészta! Pizzatészta! Pizzatészta! Pizzatészta! Pizzatészta! Pizzatészta! Pizzatészta! Pizzatészta! Pizzatészta! Pizzatészta! Pizzatészta! Pizzatészta! Pizzatészta! Pizzatészta! Pizzatészta!

veghzol 2010.05.31. 22:35:04

Pizzatészta:

40 dkg liszt, 2 ev. cukor, 1 pici só, kb 1 dl olaj, 2dl langyos tejben felfutatott fél élesztő(ebbe is kell egy pici cukor), plusz annyi langyos víz hogy egy lágy tésztát kapjunk. Ezt összedagasztjuk, majd fél órát hagyjuk kelni.
Fontos miután beletettük a formába vagy tepsibe utána is hagyjuk kelni kb 15 percet.
süti beállítások módosítása