wécésfüzet

 

Hang: Mondd a jelszót!
Ace Ventura: New England-i kagylóleves.
Hang: Fehér vagy vörös kagylóból?
Ace Ventura: Hmmm... Ezt mindig elfelejtem.
Ace Ventura: [félénken...] Fehér?

Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók 4 főre:

2 dkg szalonnazsír

2 kis fej apróra vágott vöröshagyma

1 dkg liszt

2,3 dl tej

20 dkg kagyló

2 nagyobb krumpli picire szeletelve

1,5 dl főzőtejszín

1 cs petrezselyemzöld

 

A zsíradékban kezdd el megpirítani a hagymát! Dobd bele a burgonyát, azt is meg kell pirítani egy kicsit. Ha már van színe, szórd rá a lisztet, majd jól keverd össze!

Önts rá 1,5-2 dl vizet. Fedd le fedővel, s alacsony fokozaton kb 20 percig párold! (míg megfő a krumpli)

Tedd hozzá a tejet,a főzőtejszínt, és a kagylókat. Forrald fel, majd tedd kisebb lángra, és 20 percid főzd.

Ha elkészült díszítsd petrezselyemmel, és pirított szalonnával!

kriszpi szólj hozzá

A bejegyzés trackback címe:

https://wecesfuzet.blog.hu/api/trackback/id/tr392108478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása